Лекари и специалисти по здравни грижи масово напускат областната болница в

...
Лекари и специалисти по здравни грижи масово напускат областната болница в
Коментари Харесай

Областната болница в Ловеч пред фалит, медиците са недоволни от възнагражденията си

Лекари и експерти по здравни грижи всеобщо напущат регионалната болница в Ловеч. Основната причина, която показват, е унизителното заплащане. Само в отделението по образната диагностика за последния месец са напуснали петима експерти, заради което пациентите се транспортират до лечебни заведения в Троян и Плевен за скенер.

Преди дни мъж от Ловеч разбуни духовете в обществените мрежи с ядосан пост, в който показва, че откакто довел майка си в сериозно положение в регионалната болница, нямало кой да ѝ направи рентгеново проучване.

 
Майка ми изпадна в сериозно положение, дойдохме тук и се наложи да чакаме много дълго за рентген, и нямаше кой да обслужи рентгена, откриха някакъв частник от града, който пристигна и направи фотография, доста време се забавиха! На другия ден видях доста коли за спешна помощ, които товареха болните вътре- попитах- какво става, обясниха ми че няма скенер, няма рентген на болничното заведение, няма кой да работи на тях, няма лекари и ги карат в Плевен и Троян! И си зададох въпроса- в случай че в Пирогов имаме случая „ Даная “, какво ни остава в провинцията? В персонален диалог с лекуващия доктор на майка ми, разбрах каква му е заплатата и съм изумен- та той взема по-малко от чистачката в Пирогов! Под 1500 лв. получава доктор!
Иван Стоянов, гражданин на Ловеч

Оказва се, че от 1 март в Отделението по образна диагностика са напуснали петима експерти - двама лекари, здравна сестра и рентгенови лаборанти.

Напусналите настояват, че от 1 януари експертите по здравни грижи в болничното заведение получават съществена заплата от 850лв., която е увеличена на 1000 лв., а лекарските заплати едвам доближават едвам 1500 лв..

Изпълнителният шеф на регионалната болница твърди, че не възнагражденията са причина за напускането на експертите.

През последната година и половина са затворени три отделения в болничното заведение.

Целия репортаж вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР